Misschien vind je dit intressant. Haar lees meer Trends voor mannen lees meer Zomermode lees meer Wintermode lees meer

Herfstmode

De herfst is voor vele een depressief seizoen. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn als je je bedenkt dat er genoeg leuke kleding te dragen is! Er zijn een aantal gevoelige kwesties op het gebied van herfstmode. Wanneer mag je bijvoorbeeld geen wit meer aan? En wanneer is het echt te laat voor sandalen? Deze kwesties bespreken wij hieronder.

Herfst mode: wel of geen wit?

Of je in de herfst nog wit mag dragen, daar zijn de meningen over verdeeld. De meeste hebben het zich al afgeleerd maar af en toe kom je nog wel eens iemand tegen die zich in het midden van oktober volledig in het wit heeft gekleed. Tenzij het echt nog erg warm is (circa 25 tot 30 graden), dan kun je vanaf september wit al beter vermijden. En outfit compleet in het wit kan dan sowieso niet meer, een aantal witte accessoires daar kom je nog wel mee weg.

Kijk echter ook uit met te donkere kleuren. Je zal die kleuren de hele winter nog moeten dragen dus daar wil je niet te snel op uitgekeken zijn. Bovendien wil je niet direct té winters overkomen, het is ten slotte pas herfst.

Sandalen in de herfst?

Begin oktober of eind september kan de temperatuur soms nog vrij aangenaam zijn. Wil je hiervan genieten, draag sandalen of slippers dan gerust...in je vrije tijd! Ga je naar het werk of elders op stap, dan kun je toch al beter kiezen voor dichte schoenen. Mensen vinden het misschien niet meer gepast en je wilt natuurlijk niet buiten de boot vallen met je herfstmode.

Bij bovenstaande kwesties geldt de 'regel': twijfel je, doe het dan niet. Dan kun je in ieder geval nooit de mist ingaan. Uiteraard kun je ons natuurlijk ook om advies vragen als je twijfelt over een bepaalde outfit of combinatie.