Misschien vind je dit intressant. Make-up lees meer Wintermode lees meer Trends voor mannen lees meer Schoenen lees meer

Mode

Wat is mode? Officieel is mode een Frans woord en betekent het 'manier', of 'wijze'. Voor ons betekent mode echter 'fashion', oftewel de manier waarop kleding op een bepaald moment leuk gevonden wordt. De manier is dus de kledingstijl die op een bepaald moment de voorkeur heeft, de 'modetrend' is. Het betreft meestal specifieke kledingstukken of kledingstijlen.

Mode informatie

Op Modebengels.nl vind je altijd interessante mode informatie zodat jij niet alleen op de hoogte blijft van de laatste modetrends, maar ook veel weet over mode en de geschiedenis daar van.

De nieuwste modetrends worden jaarlijks gepresenteerd op diverse modeshows wereldwijd. Bekende modeshows zoals de Fashion Week vinden plaats in steden als Parijs, Milaan, New York en London. Hier laten bekende ontwerpers hun nieuwste creaties zien. Modellen tonen deze kleding op een catwalk en hiermee zijn de modetrends voor het nieuwe jaar bepaald.

Mode info: de geschiedenis

Waar komt mode nu eigenlijk vandaan? Het verschijnsel bestond al in de Oudheid. De adel had bijvoorbeeld in de Middeleeuwen prachtige kleding terwijl het 'gewone' volk alledaagse vodden droeg. In die tijd kleedde je je naar je stand, je sociale stand bepaalde dus wat je droeg.

Tegenwoordig heeft het begrip 'mode' niet alleen betrekking op kleding, maar zien we het bij allerlei verschijnselen van het dagelijks leven. Zo zijn er bijvoorbeeld trends op het gebied van interieur en architectuur (bouw en inrichting van woningen), maar ook bij gadgets zoals op dit moment de  tablet en smart-tv.

Wil je meer mode informatie, dan kun je altijd bij ons aankloppen. Deze site is namelijk opgezet door fashionliefhebbers die alles over mode weten!

Artikelen

Lentemode

De lente is voor veel mensen een prettig seizoen. De winterkleding kan opgeborgen worden en we kunnen gaan experimenteren met nieuwe kleding voor het komende seizoen. Er mogen weer fellere kleuren gedragen worden en ook je huid kan langzaam maar zeker een beetje gaan bijkleuren.

Kleuren lente mode

Wat zijn nou echte kl

Lees meer...

Wintermode

Wintermode musthaves: winterlaarzen, winterjassen, sjaals, maillots en dikke truien. Al deze musthaves kun je tegenwoordig ook online krijgen. Dat maakt het shoppen voor winter mode een stuk leuker, je hoeft er namelijk niet meer de deur voor uit. Als je in de winter zin hebt in iets nieuws, kun je dus lekker binnenblijven en met een kop warm

Lees meer...

Herfstmode

De herfst is voor vele een depressief seizoen. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn als je je bedenkt dat er genoeg leuke kleding te dragen is! Er zijn een aantal gevoelige kwesties op het gebied van herfstmode. Wanneer mag je bijvoorbeeld geen wit meer aan? En wanneer is het echt te laat voor sandalen? Deze kwesties bespreken wij hieronder.Lees meer...

Zomermode

De zomer is het seizoen waar we bijna allemaal het meeste van houden. We hoeven ons niet meer te verstoppen achter dikke sjaals en jassen. Ook onze haren hoeven we niet meer te verbergen onder een muts. Hoewel ook deze accessoires erg leuk kunnen zijn, is het fijn om af te wisselen en te genieten van het fijne weer. Niet alleen jij krijgt een

Lees meer...