Misschien vind je dit intressant. Lentemode lees meer Schoenen lees meer Herfstmode lees meer Zomermode lees meer

Trends voor mannen

De trends in de mannenmode zijn misschien iets minder zichtbaar dan in de vrouwenmode, maar ze zijn er wel degelijk. Een van de redenen waarom de trends minder opvallen, is omdat onze Hollandse mannen zich vaak niet durven wagen aan de mode die op de catwalk in Milaan geshowd wordt. Maar … onderstaande trends gaan we zeker terugzien in de Nederlandse straten.

Alles mag blauw

De basiskleur van de nieuwste trends is blauw, zowel donkerblauw als lichtblauw. Dit geldt niet alleen voor een jeans, maar ook voor een trui of blazer. Het voordeel van deze kleur is dat ze in alle seizoenen goed staan en dus met kledingstukken voor alle seizoenen goed te combineren zijn.

Gestreept

Ook streepjes, of eigenlijk strepen, zagen we veel op de catwalken. En aangezien deze trend al langer loopt, kunnen onze mannen deze zonder moeite doorzetten. Er is wel een klein verschil met de bekende streepjes, de strepen van nu zijn breder en grover. Daarmee lijkt het mannelijk lichaam ook meteen wat breder.

Trend: Blokjes en camouflageprint

Niet alleen de strepen, maar ook de blokjes en camouflageprints zijn terug. Camouflageprints? Ja, camouflageprints. Zelfs in allerlei kleuren en patronen. Tegenwoordig zien we het niet meer als  infantiel, maar als mannelijk. Ook het blokjespatroon zien we steeds meer terugkomen. Het begon met de authentieke houthakkersblouse, maar tegenwoordig kun je ook gewoon weer een blokjesbroek aan, hoewel dit misschien net een tikkeltje te gewaagd kan zijn.

Zijn de bovenstaande trends toch niet helemaal jouw ding? Wanneer je naar grote modeketens of onze webshop gaat, kun je plank al bijna niet meer misslaan. Kies daar uit wat je leuk vindt, maar lees van tevoren wel even de modemissers op deze website!